Saffrans Snäckor

Ugnen: 250°C

Ca 25-30 st små bullar eller 18-20 stora

125 g smör (Inte margarin!)
5 dl Gammaldags mjölk
50 g jäst (för söta degar)
1 ½ dl socker
½ tsk salt
1,5 g saffran (3 påsar) Mortlas ihop med 1 sockerbit
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g rumstempererat smör (Inte margarin!)
1 dl socker
150 g mandelmassa
1 msk vaniljsocker

1 ägg, till pensling
pärlsocker samt madel flan/spån att strö över

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Mortla ihop saffranet med en sockerbit och rör ner. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Tillsätt sedan resten av degspadet, salt, socker och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop degen tills den blir smidig och släpper från bunkens kanter, (ca. 5 min i maskin alt med elvispens degkrokar). Låt sedan jäsa i 40 minuter under bakduk.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp tills det blir en slät smet. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda ihop den. (Var försiktig med att använda för mycket mjöl!) Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25×40 cm. (Inte för tunt, tänk på att bullarna ska bli fluffiga!) Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Hellre för mycket än för lite! Rulla sedan ihop från långsidan. Skär varje rulle i bitar, gärna lite tjockare för större och fluffigare bullar! Lägg dom i formar och låt jäsa ca. 30 minuter under bakduk.

Pensla sedan bullarna med det uppvispade ägget och strö över pärlsockret och mandelflanen. Ställ gärna formarna i en muffinsplåt för att dom bättre ska hålla formen under gräddningen.

Gräddas mitt i ugnen på 250°C i ca. 10 min (Inte varmluft!) Låt sedan svalna under bakduk.

 

MUMSELI MUMS!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0