Äntligen!

Nu äntligen är grupparbetet klart och inskickat! Känns skönt att äntligen kunna fokusera på den individuella uppgiften och tentan.
Tänkte styra upp ett träningspass lite senare också och dra till Hjortberget och springa lite, tycker det passar alldeles utmärkt i det fina vädret! Hej sålänge!


we❤it

The White Stripes - Seven Nation Army

Får väll lysa upp denna regniga och gråa dag med lite go musik av The White Stripes..


Skrämmande video!


Någon som filmar tsunami-vågen i Japan...

Mysigaste helgen på länge!

I fredags var det våffeldagen och just ett våffeljärn är något som vi har saknat i vårat kök, så det blev en tur till Maxi där jag köpte oss ett våffeljärn. Det var på tiden! På kvällen kom lilla Luna till oss och hon var här ända tills igår kväll. Det har varit en helt underbar helg, och vi har varit ute i det fina vädret nästan hela tiden. Efter den här helgen saknar man verkligen tiden då man hade hund, när man var ute i skogen och spårade och åkte på utställningar och styrde hela tiden. Visserligen tog det nästan all min tid men de flesta gångerna var det värt det!
Luna är helt underbar och både jag och Stefan saknar henne redan massor! Det blir nog att man skaffar hund igen sen när vi har vårat hus, för sålänge vi bor i lägenheten känns det inte riktigt okej...




In a better world

Såg In A Better World för några dagar sedan, eller som den heter på svenska Hämden. Egentligen är det en dansk film som Mikael Persbrandt har huvudrollen i. Vilken film! Så mäktig känslomässigt och väldigt bra skådespel, framförallt av Mikael Persbrandt som gör sin roll sjukt bra. Alla som inte har sett den måste göra det, för det är verkligen en film som får än att tänka efter...


Underbara vårväder!

Sitter och läser med balkongdörren öppen, nu känns det verkligen att våren är påväg. Ett tecken är fiskmåsarna som skriker och ett annat är solen som värmer och snön som äntligen har smält.. Älskar det!
Ikväll kommer Luna hit och ska vara hos oss hela helgen, Luna är en supergo amstaff-tjej! Det blir nog en bra helg det här... Ha det fint alla!


we❤it

Alexander McQueen

Vem skulle inte vilja ha dessa snyggingar på sin skohylla!



Alexander McQueen, Studded shoe boot - 9.275:-

The Fray - You Found Me


Ytterligare en grymt bra låt av The Fray!

Gårdagen...

Igår hade jag en supermysig heldag tillsammans med Jeanette och Freddie. Det blev scones-frukost här hemma sen var jag Freddie-vakt medan Jeanette var i skolan. Det blev även lite plugg för min del, skulle dock behöva bli klar med grupparbetet men det får jag ta tag i imorgon. Senare blev det en liten tripp ut till Gunnarsö och efter det bio. Vi såg Hur många lingon finns det i världen? En jättegullig film med ett underbart bra syfte! Dock ganska sorglig mot slutet, men jag tycker absolut att den är värd att se!







Min helg...

I torsdags var det ju Saint Patrick´s Day (Irlands nationaldag) vilket vi firade i lördags på Big Bang, där min bror hade spelning med sitt band. Innan var det lite förpartay med Anna och hennes bästa kompis Ida och kille från Gotland, sen bar det iväg mot Big Bang för mat och musik. Jag hade videokameran redo hela kvällen och det var som alltid underbart att höra dom spela! Om man bortser från studentfesten som tyvärr lyckades vara samma kväll så var det super! Är så stolt och glad över min duktig bror:) Kvällen avslutades med ett galet Lasergame-pass, och lite oväntat åkte vi allihopa Volvo-limousine hem...
Igår blev det husvisning och som vanligt en fullspäckad söndagskväll framför TV:n med Solsidan, Big Brother och The Walking Dead och en riktigt mysig middag tillsammans med älsklingen ❤


Anna och Ida..



Älsklingen..

Nice outfit!

Tjej-ligan..


En toppenhelg med underbara människor, det gillar vi!!

Enrique Iglesias feat. Pitbull - I like it



Nu blir det fredagspepp sen får man försöka ge sig ut på en powerwalk innan det blir mörkt också!

Mer snö!?

Blev man besviken eller blev man besviken när man vaknade upp och såg att det snöade! Vad hände med våren som höll på att komma? Nu räcker det, vi vill inte ha mer snö nu!


Bio i Kalmar!

Gårdagskvällen spenderades med Jessica och Malin i Kalmar, där vi såg "Min Låtsasfru" med Adam Sandler och Jennifer Aniston. Det var länge sedan man såg en sådan rolig film på bio faktiskt! Så den är absolut att rekommendera. Sen testade jag den nya Lokan med vattenmelon/citrus smak, helt klart det godaste bubbelvattnet hittills!



Japan Katastrofen

En fullspäckad dag som började med fler skrämmande nyheter från Japan. Det är helt sjukt vad som faktiskt håller på att hända i världen just nu med krig, jordbävningar, vulkanutbrott, orkaner och tsunamis... Framförallt nu i Japan då det förutom jordbävning följt av tsunami och efterskalv även har blivit drabbade av explosion i 3 reaktorer samt brand i reaktor 4 i natt. Vilket har lett till en dramatisk spridning av radioaktiv strålning samt risk för härdsmälta. Det är helt galet, man vet inte vad man ska säga? Man tänker bara på de stackars människorna som lever i helvetet och kämpar för sina liv. Sen funderar man ganska mycket på att Japan faktiskt är väldigt litet i förhållande till antalet invånare. Sen är det bara 25 % av Japan som är beboeligt och på en den lilla ytan bor drygt 127.500.000 miljoner människor jämfört med Sveriges 9.400.000 miljoner vilket är ganska galet. Man finner som sagt inga ord och man hoppas bara på det bästa vad det nu kan vara i ett helvete som detta...


Foto: Scanpix


Foto: Scanpix


Foto: SKYODO News/AP


Foto: AP

Tangled

Den nya Disneyfilmen Tangled eller som den heter på svenska Trassel, sågs i helgen och wow vad jag blev glad! Den var riktigt bra på många sett och hade det mesta som jag vill att en Disneyfilm ska innehålla. Efter att ha sett Prinsessan och grodan som jag verkligen hade hoppats på men blev ganska besviken över då jag kände att det var många pusselbitar som saknades, blev jag faktiskt lyckligt överraskad av Tangled. Den bästa Disneyfilmen sen Disneyklassikern Björnbröder 2003 och Råttatouille 2007 vilket var ett tag sedan nu...


En riktig toppenhelg!

Jag har haft en riktigt bra och lyckad helg måste jag säga! Igår hade jag och Anna en supermysig dag tillsammans med film, spel och massa prat. Efter igår känns det som att man lärde känna varandra lite på nytt faktiskt.
Förmiddagen har spenderats med Jeanette, en välbehövlig date då vi som vanligt hade för mycket att prata om:)
Annars är söndagar riktiga mysdagar framför TV:n i våran lilla familj, kl. 20.00 är det dags för Solsidan, kl. 21.00 Big Brother Live och kl. 22.30 The Walking Dead.
På tal om TV så såg jag förresten reprisen av Melodifestival Finalen som var igår. Dock blev jag ganska besviken över att inte The Playtones vann! Men allt är bättre än förra årets bidrag så man får vara nöjd på så sätt:)
Här kommer i alla fall mina favoriter från årets bidrag till Melodifestivalen...


The Playtones - The King (Min 1:a)


Shirley's Angels - I Thought It Was Forever (Min 2:a)


Danny Saucedo - In the Club (Min 3:a)

Fotoutmaningen Dag 30 - Valfri bild

Nu är min längtan efter sol, bad och värme verkligen extrem! Därför kände jag att när den sista dagen på fotoutmaningen handlade om en valfri bild så kunde det inte passa bättre än med en vimmelstrand-bild...


Från våran Dubai-resa i December...

Dagen...

Jag och Jessica hann med en powerwalk på morgonen innan det började regna! Suck, regn liksom.. Men bara snön försvinner så är det lugnt! Sedan blev det en mysig brunch hemma hos mig. Nu blir det att fortsätta med plugget i några timmar till, "Den friska människans fysiologi" heter den nya kursen som började i måndags. Helt klart den kursen som kommer att kräva mest av än hittills! Sal-tenta på 4 timmar dessutom så "all in" nu Malin!


En äldre bild på Jessica..

Fotoutmaningen Dag 29 - Nyaste bilden på mig

Idag handlade det om att ta ut den nyaste bilden på mig själv och om jag ska vara ärlig så tas det inte alltför mycket bilder på mig. Jag själv gör det bara när jag måste av någon anledning, och jag försöker gärna att undvika att bli med på bild och står hellre bakom kameran än framför. Så senaste bilden som togs på mig var när jag tog lite efterbilder efter att jag hade färgat håret för typ en vecka sedan...


Fotoutmaningen Dag 28 - Väder

Egentligen skulle jag ha tagit en bild på dagens underbara väder. Det känns verkligen som att våren är påväg på riktigt, och det känns helt underbart... Äntligen!
Men jag tycker den här bilden är så mäktig så den är helt klart värd en plats under det här temat.


we❤it

Fotoutmaningen Dag 27 - Tema "två"

Två personer jag hyser stor respekt för av många anledningar är min mormor och morfar. De är underbara människor som har ställt upp så otroligt mycket under hela livet. Jag ser dom faktiskt mer som mamma och pappa än som mormor och morfar. De är även stora förebilder på många sett och är två personer som gifte sig i tidiga ungdomsår och har varit tillsammans sedan dess, det är underbart att se att kärleken faktiskt kan segra! Jag är en sann romantiker och tror att kärleken varar förevigt bara man har tillit och ömsesidig respekt för varandra samt kan ha kul ihop och det är mormor och morfar helt klart exempel på ❤


Semmel-Bak med Anna!

Igår blev det semmelbak med Anna. Det har blivit lite av våran grej, att baka ihop... Riktigt kul var det i alla fall! Sen blev det vattenpipa och Big Brother live TV som Anna har lyckats skaffa:)



Annas & Malins semlor
Ugnen: 225°c
ca. 16 st
100 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl socker
1 ägg
1/2 tsk hjorthornssalt (eller bakpulver)
ca 1 l vetemjöl
Pensling: 1 ägg
Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader (fingervarmt).
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt salt, socker, degspadet och ägget. Blanda i hjorthornssaltet och mjölet samt arbeta degen tills den är smidig. Låt den jäsa i bunken under en bakhanduk i ca. 35 min.
Ta sedan upp degen på arbetsbänken och arbeta den. Baka ut till bullar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.  Jäs ytterligare ca. 35 min under en bakhandduk.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Grädda sedan mitt i ugnen 7-10 min på 225°c. Låt bullarna kallna.

Mandelmassan
200 g mandel
1 dl florsocker
1 dl strösocker
ca. ½ dl vispgrädde
Mal mandeln, blanda sedan ner florsockret och strösockret. Blandas sedan med det man gröpt ur bullarna. Blanda ner ca. ½ dl vispgrädde tills det blir en massa.

Skär av små lock och gröp ur en liten bit för mandelmassan. Fyll semlorna med mandelmassan. Vispa grädden och klicka på de fyllda bullarna, lägg på locken och sikta över florsockret... Färdigt!

Fotoutmaningen Dag 26 - Detta skrattar jag alltid åt

Det här var nog den svåraste dagen hittills, att komma på vad jag alltid skrattar åt.. Men jag har hittat en bild som symboliserar otroligt mycket skratt och det är en bild som är tagen från våran lilla Göteborgsresa med Victor och Anna. Vi hade så sjukt kul och jämt när jag tänker tillbaka på den så börjar jag skratta...


Love And Other Drugs



För er som inte redan har sett den måste jag bara säga en sak, se den! Den är riktigt bra. Det jag också gillade väldigt mycket var att man redan från början av filmen skapade en bild över vad som skulle hända, men det visade sig att man hade fel, och det gillar jag. Oväntade slut...
Japp, så se den det måste ni!

Fotoutmaningen Dag 25 - I all hast

Finns det något vackrare än gamla byggnader med stora trädgårdar, framförallt pampiga slott.. Love it!



we❤it

En liten förändring...

Nu är det drygt 1½ sedan som jag färgade håret, och jag har liksom inte riktigt känt något behov av det förrens nu. Så idag var jag och färgade håret hos Jessica på Figaro, blev jättenöjd som vanligt och det blev precis som jag ville!
Hon la en ljusare toning i hårbotten, sen två olika bruna nyanser av slingor och en väldigt ljust röd, samt en kall ljus toning i hela håret. Perfekt!
Dock blev det lite stressigt på morgonen så jag glömde kameran hemma, så det fick bli några halvdana före och efterbilder men det får duga...


Före..


Efter..

Five Finger Death Punch - Far From Home

En ny favorit som är så sjukt bra!


Fotoutmaningen Dag 24 - Detta gör mig glad

Återigen den här svåra frågan, vad som gör mig glad? Det finns ju så mycket! Men jag frågade i stället min kära sambo, och han svarade direkt:
"Ja, men när du är riktigt glad är ju efter att ha spenderat en massa pengar på typ kläder eller något annat. Då lyser du resten av dagen sen.."
Så är det nog, jag är en sann shoppoholic, men det behöver nödvändigtvis inte vara just kläder, skor, väskor eller liknande. Det kan vara någon inredningsdetalj till hemmet, filmer eller någon annan pryl också..
Men shopping-glädjen den lever starkt inom mig!


WeLoveIt

Lite bilder från helgen...

Jag har inte hunnit lägga upp några bilder från våran dag hos morfar och mormor i söndags. Som alltid helt underbart att få komma dit och bara vara tillsammans med människor man älskar!


Älsklingen min❤

Fina mormor som donar i köket..

Utsikt över Fliviken..

Här diskuteras det..


Vad söta dom är!

Syskon-bus :)

Victor och jag..

Sen hittade Victor ett skåp fyllt med minnen..

Fotoutmaningen Dag 23 - En sommarbild

Det här, det är riktig sommar! En varm och solig sommardag hos morfar och mormor, livet när det är som bäst helt enkelt...


Morfar står och grillar på altanen...

RSS 2.0