Nu bär det äntligen iväg!

Idag åker vi till Stockholm och imorgon bär det av till Dubai igen. I nästan 3 veckor kommer vi att vara borta, det ska bli så skönt att äntligen få den semestern vi aldrig fick i somras! Vi ska åka och hälsa på min sambos syster och hennes familj som sedan 3 år tillbaka bor där nere. Vi var där i februari också, men eftersom deras dotter Elle bara är 2 år så händer det ju väldigt mycket i utvecklingen hela tiden, och man vill ju inte missa det så därför kände vi att det var dags att hälsa på igen.
Lite pirrigt börjar det allt bli nu... Man vill ju inte glömma något, och sen hoppas man ju på att bussarna och flygen går som dom ska trots snökaoset!
Eftersom jag pluggar numera så blir det så att jag måste ta med mig plugget ner till Dubai och plugga därifrån, så hoppas att tekninken kommer funka som den ska!
Det kommer att bli en liten bloggpause nu för min del men jag hoppas på att kanske kunna lägga upp ett blogginlägg lite då och då när tiden finns, annars får ni alla ha det underbart så hörs vi snart!


En heldag med mammsen!

Japp idag har jag och min kära mor haft en heldag med glöggmys och lussebak. Jag tycker det är så underbart med mamma för vi har alltid så otroligt kul ihop, hon är liksom som en bästa vän också. Vi kan verkligen prata om precis allt och det är väldigt skönt tycker jag. Sen har vi ju våra världskrig ibland också men det är väll så mellan mor och dotter antar jag :) Min fina mamma ❤




Nu är det packning som gäller och senare lite spelande med kärleken. Så ha en fin kväll nu allihopa!

Kungen av Idol!

Med allt han tar sig för lyckas han så sjukt bra, han kan sjunga precis vilken låt som helst så är det bara! Idag valde han bland annat en av mina favoritlåtar Bad Romance och jag tänkte..."Oj, hur ska det här gå?" Men som alltid gör han sin grej av det, och det blev kanon! Det tycker jag i alla fall. Jag tycker helt klart att Jay är bäst av alla som är kvar i Idol, men jag vill ändå inte att han ska vinna, för då kommer han att få den där "Idolstämpeln" och sen får man inte se röken av honom. Han är redan en färdig artist ju...
Är hur som helst sjukt besviken på att Linnea åkte ut ikväll, jag tyckte det var Olles tur den här gången faktiskt!


tv4play.se

Favoritläsning...

Vilken härlig dag det har varit, jag känner verkligen att jag börjar få dom där riktiga julkänslorna. Det är nog mycket tack vare snön tror jag. Jag tycker verkligen att julen är den mysigaste av alla högtider...
Nu ska jag burra ner mig i soffan med min favoritläsning från serien Vårt Nya och en kaffe. Man får så otroligt mycket inspiration och nya ideér av deras tidningar!




Marc Jacobs

Jag bara älskar denna underbara skapelse!




Marc Jacobs "Westside" Quilted Bag - 6.125:-

Äntligen snö!

Hej hej allihopa! Många är säkert jättetrötta på snön vid det här laget men nu äntligen har den kommit till lilla Oskarshamn! Jag är så glad att äntligen få slippa allt regn som har öst över oss nu ett tag.
Jag har kollat på en föreläsning hela förmiddagen och har nu mina funderingar över en liten promenad i det vita innan det är dags för middag och Bonde Söker Fru senare ikväll!
Sen sitter jag och klurar lite över aktiviteter vi kan göra när vi åker till Dubai... Sist hittade vi faktiskt på väldigt mycket när vi var där, det roligaste var ju helt klart att köra fyrhjuling i öknen! Det känns som att det kanske blir en sådan liten tripp den här gången också:) Stefan har till och med köpt en Actionkamera som man kan sätta på exempelvis en hjälm, eller ett styre så man kan filma alla fartfyllda händelser. Det kan ju vara kul att ha och kolla på sen i framtiden:)
Hur som helst, är det någon som har några roliga förslag på vad man kan göra så säga gärna till!
Den där promenaden var det ja!


we❤it

Yippih!

Jag fick precis reda på svaret från tentan jag gjorde för drygt 3 veckor sedan... Jag klarade den! Jag är så otroligt glad och så otroligt lättad. Yippih! Nu ska det firas...


Ace Of Base is back!

Ingen är gladare än jag att dom är tillbaka! Dom var nämligen mina stora idoler genom hela min barndom. Det är kul att dom har behållt stilen på musiken men dom har dock bytt ut tjejerna mot lite yngre varianter? Den ena är en av mina stora favoriter från förra säsongens Idol, Clara Hagman...


Claras audition i Idol!





Vad tycker ni?

Upp och nervänd dag!

Hej allihopa!
Började min dag med att vakna upp av att det var ovanligt ljust ute... Hmmm, konstigt tyckte jag, och Stefan är inte hemma? Tidigt han måste ha gått till jobbet idag då. Lite längre bort på fönsterbrädan står min "oldschool klocka", en sån som ska ringa tills man stänger av den. Hmmm, är den 11.25 eller är den 07.00? Ahhhh, den är 11.25! Shit, jag har sovit bort hela dagen och klockan har inte ringt! Jag som brukar gå upp runt 6.00. Efter detta har allt blivit upp och nervänt idag. Jag går runt och kan inte ta tag i någonting för jag vet inte vad jag ska börja, känner mig som ett flipperspel!
Jeanette och hennes syster Jesse var över en sväng förut och fikade. Sen provade Jeanette på mitt Wii Balance Bord. Riktigt bra träning faktiskt om man inte orkar eller har tid att ta sig till gymmet! Man får ett träningsprogram skräddarsytt just för dig, samt en egen tränare som peppar på!
Nu tänkte jag laga till lite middag, men det känns som lunch:)
Ikväll blir det sista avsnittet av Biggest Loser Sverige! Hej sålänge!


we❤it

Gossip Girl & Mys!

Japp nu blir det Gossip Girl och mys i TV-soffan! För er som har missat något avsnitt av säsong 4 så kan ni bara gå in här!


ASK Enquired



Pizza och Poker

Hallå där! Min helg har varit väldigt lugn måste jag säga, har egentligen inte gjort någonting om jag ska vara riktigt ärlig, en riktig slapphelg med andra ord. Men det kan vara skönt det med ibland, vädret har varit riktigt opeppande också. Ösregn i typ 4 dagar i sträck nu... Men nu är det bara drygt en vecka kvar tills vi beger oss mot varmare väder! Jippih!
Gårdagen spenderade vi med att göra hemmagjord pizza samt att spela lite Texas Holdem-poker. Ett otroligt kul spel så länge man kan hålla sig på en klok nivå, alltså spela för att det är kul och ingenting annat!
Nu ska jag tillbaka till mitt lilla projekt som jag påbörjade förut, nämligen att rensa garderober... Hej sålänge!



Supergott att blanda mozzarella och fetaost istället för att ha vanlig ost, som vi gjorde på den högra sidan!



Man skulle varit där...

Min vän Jeanette är iväg på Lady Gaga-konserten i Malmö idag, och jag sitter här hemma och är grön av avund:) Vem vill inte se världens gymmaste artist live liksom! Hoppas på ett samtal sen senare, och tills dess får jag hålla till godo med YouTube...
Ha riktigt kul ikväll nu vännen, och rocka loss för mig med!


















Sade - By Your Side



En gammal goding... Tycker den är så fin!

Inspiration!

Hur snygg var inte Ashley Greene på MTV Music Awards 2010. Jag älskar verkligen klänningen, hon bär upp den helt perfekt! Tänk den klänningen tillsammans med skorna som jag la upp från Gianmarco Lorenzi, underbart!


Popoholic.com

Gianmarco Lorenzi

Underbara skapelser av min favorit-sko-designer...




Gianmarco Lorenzi, Lace Shoe Boot - 7.014:-

Harry Potter And The Deathly Hallows, Del 1

Hej allihopa! Kom ganska nyligen hem från premiären av den näst sista Harry Potter filmen. Känns väldigt sorgligt att det är så, men som allt annat ska ju även dom ha ett slut. Det var mycket spänning hela filmen igenom men till nästa film lär man ju sitta som på nålar!
Jag har faktiskt bara läst den 1:a, 2:a och 3:e boken men nu om nått känner jag att det är dags att läsa igenom allihop! Tåls att tänka på:)
Natti Natti!




Galna designhus & byggnader

Shell House "Nautilus"

För mer information och bilder klicka in på källan här!

Det här vansinnigt häftiga huset byggdes år 2006 till en ung familj med två barn då deras dröm var att få huset att likna ett snigelskal både utifrån och inuti. Jag tycker det är en helt fantastisk byggnad!

Lågenergihuset

Bilden tagen av Ekologiska Byggvaruhuset

Det här lågenergihuset med en kombination av en väldigt unik design samt med miljövänliga och hälsosamma material är framtaget och byggt av Ekologiska Byggvaruhuset i Trosa. Jag tycker det är riktigt läckert!

"UFO House"

För mer information och bilder klicka in på källan här!

Den här byggnaden har tidigare funnits i den lilla staden "Sanzhi" som ligger vid norra kusten av Taiwan i Kina. Men byggnaden togs bort i januari 2009.

Dasparkhotel

För mer information och bilder klicka in på källan här!

Det här extremt annorlunda hotellet ligger i Ottensheim i Österrike. Det går till så att man sover i stora betongrör som är inredda med sängar som ligger i en park. Toalett, dusch och frukost har man tillgång till i en byggnad bredvid. Någon som blir sugen? Själv kan jag tycka att det verkar ganska tufft att prova på, men kanske inte som ett alternativ för ett hotell utan i så fall som alternativ till en "stugby-vistelse".

"Upside Down House"

För mer information och bilder klicka in på källan här!

Det här galna huset byggdes i Trassenheide i Tyskland år 2008. Huset är skapat av arkitekterna Klaudiusz Golos och Sebastian Mikiciuk. Syftet med bygget är att ge människor en annan syn på vardagen, då hela huset även inredningen är upp och ner vänd är det endast till för allmänheten, och inte för ett permanent boende. Gå in och kolla bilderna på inredningen, riktigt häftigt men ganska vilseledande...

"Stolpahusen"

Bilden tagen från neongallery.nu

Jag bara älskar det här huset och tycker att tanken med hela bygget är riktigt fascinerande. Det är designat av arkitekten Ulf Karmebäck och är byggt i Brösarp som ligger i Skåne. För er som vill, gå in på Göstas hemsida där han delar med sig av hela idén om hur han kom på att han ville bygga just ett sådant här hus...

Tre Kronor är tillbaka!

Nu har äntligen första delen av Tre Kronor kommit ut på dvd, som jag har väntat! Det var min absoluta favoritserie när jag var mindre, det är bara slutet som man blev lite besviken på. Det kändes som att det blev lite väl drastiskt bara för att kunna avsluta serien. Men det är med ett leénde på läpparna som man på nytt börjar följa gänget i Mälarviken igen:)
Totalt är det sex stycken boxar som kommer att släppas ungefär en gång i månaden. Del 2 kommer den 8 december...


Moods Of Norway favoriter


Hedda Navy Tractor - 999:-


Hildegunn Black Tractor - 999:-


Hedda Off White Tractor - 999:-

1 år med bloggen...



Ja, idag är det 1 år sedan jag efter en del övertalning av min kära vän Jeanette bestämde mig för att starta upp den här bloggen. Jag hade tidigare haft en modeblogg men ville inte inrikta mig på enbart mode den här gången utan jag ville kunna skriva om allt mellan himmel och jord samt skriva av mig av det som ibland snurrar runt i mitt huvud. Utöver detta ville jag ändå kunna blanda in lite mode och design när jag känner för det. En annan sak som jag efter hand har kommit på också har spelat stor roll i min blogg är mitt stora intresse för film, musik och spel.
Jag tycker att det här året har gått så otroligt fort, och vissa dagar har man sprudlat av ideér medan man andra dagar inte har haft någon lust att blogga alls. Men jag ser fram emot ytterligare ett år med bloggen, och fast den här bloggen är en livsstilsblogg så får ni som läser den och finner den intressant mer än gärna komma med förslag och synpunkter på hur den kan bli ännu bättre!



I rymden finns inga känslor

När vi var i Kalmar förra helgen såg vi den svenska filmen I rymden finns inga känslor. En helt underbar film om en kille som har Aspergers syndrom. Den bjöd på väldigt mycket skratt men man blev också lite mer medveten om hur det faktiskt är för väldigt många. Om ni inte redan har sett den, gör det eller håll utkik tills den kommer ut på dvd!


Personlig almanacka!

Nu är 2011 räddat! Min egendesignade almanacka har kommit, och jag är helnöjd! Jag är en sådan person som verkligen skriver ner allt jag ska göra, så utan en almanacka blir det ganska svårt.
För er som också vill göra era egna almanackor, gå in här!



Vardagsrums Inspiration














thelennoxx.com

Saw maraton & bowling

Hej svejs! Man kan ju lungt säga att en bloggtorka har pågått här under en liten tid, men som jag brukar säga; har man inget viktigt att säga så ska man lika gärna vara tyst.
Helgen har varit riktigt bra i alla fall, förutom en förkylning som verkar ha drabbat mig. I fredags var vi bjudna till Jeanette och Patrik på en Saw-kväll med våfflor och vin:) Planen var att vi skulle sitta och plöja igenom några filmer nu i helgen och i fredags så tog vi oss igeonom ettan och tvåan.
Igår blev det bowling på The Big Bang, hur kul som helst! Efteråt ville vi inte riktigt att kvällen skulle vara slut trots att klockan började närma sig tolv, så vi begav hos hem till Jeanette och Patrik igen och tog oss igenom ytterligare en Saw-film. Det är riktigt bra filmer faktiskt, men psykiskt jobbiga. Tänk och vakna upp och inte ha en aning om vart man är eller hur man kom dit, och en galen jäkel som säger att vi ska spela ett litet spel. Nä, fy!


The Pacific

Tidigare har vi kollat på Band Of Brothers. En riktigt bra miniserie som handlar om USA´s armé och deras inblandning i Andra världskriget i Europa.
Nu kom äntligen den andra av HBO´s miniserier som även den är producerad av Tom Hanks, Steven Spielberg samt Gary Goetzman. The Pacific fokuserar också på Andra Världskriget, men istället på USA´s marinkår och Stillahavskriget. Även den en grymt bra serie som lämnar djupa spår inom än! Personligen ligger mitt intresse mer i Andra Världskrigets historia i Europa, men har man sett Band Of Brothers så måste man helt klart se The pacific!


Alexander McQueen



Alexander McQueens Fur Trim Boot - 10.167:-

Änligen helg!

Hej allihopa! Nu är jag tillbaka till verkligheten igen. Känns underbart att ha tentan avklarad, förhoppningsvis kan jag lägga den bakom mig nu!
Igår firade jag och min fina älskling 4 år, vilket tyvärr inte blev så firat så imorgon bär det av till Kalmar för en heldag med mys på våran favoritrestaurang Kronan, som är medeltidsinspirerad och efter det blir det bio. Mys till 100% med andra ord!
Nu blir det Idol, kärlekstema ikväll. Ha en fin fredagskväll allihopa!


Mitt lilla kaos!

Okej jag lever för tillfället i ett kaos med böcker och anteckningar. Jag har druckit så mycket kaffe att jag inte kan konsentrera mig längre... Jag återkommer när jag är normal igen:) Ha en fin dag allihopa och glöm inte Bonde Söker Fru ikväll vid kl. 20.00 på 4:an!




Plugg inför tentan på fredag!

Det kommer nog vara mestadels plugg för min del idag, bortsett från en lunch med Anna senare. Så ha en fin dag sålänge!


we❤it

Filmkväll!

Tänkte avsluta den här dagen med en filmkväll med min finaste, känns skönt att få lämna tankarna åt sidan för en stund. Har sett fram emot att se Black Death så jag håller tummarna för att den är bra nu! Sen den sista Beckfilmen också...
Ha en fin kväll alla!


Den jobbigaste dagen på hela året...

Idag är det 4 år sedan våran pappa gick bort från oss. En väldigt jobbig dag som man egentligen bara skulle vilja snabbspola sig igenom. Men det kom en dag då jag bestämde mig för att jag ville kunna prata om pappa med ett leende på läpparna, att jag skulle försöka glömma bort det jobbiga. För det är det jag tror att han skulle vilja. Men just den här dagen går inte det, saknaden biter sig fast så det gör ont inombords.
Älskar dig så otroligt mycket pappa, det går inte en dag som du inte finns med i mina tankar ❤


En bild på mig och pappa sommaren 2005..


Den här låten är till dig! Tror att du skulle gilla den..

RSS 2.0