Galna designhus & byggnader

Shell House "Nautilus"

För mer information och bilder klicka in på källan här!

Det här vansinnigt häftiga huset byggdes år 2006 till en ung familj med två barn då deras dröm var att få huset att likna ett snigelskal både utifrån och inuti. Jag tycker det är en helt fantastisk byggnad!

Lågenergihuset

Bilden tagen av Ekologiska Byggvaruhuset

Det här lågenergihuset med en kombination av en väldigt unik design samt med miljövänliga och hälsosamma material är framtaget och byggt av Ekologiska Byggvaruhuset i Trosa. Jag tycker det är riktigt läckert!

"UFO House"

För mer information och bilder klicka in på källan här!

Den här byggnaden har tidigare funnits i den lilla staden "Sanzhi" som ligger vid norra kusten av Taiwan i Kina. Men byggnaden togs bort i januari 2009.

Dasparkhotel

För mer information och bilder klicka in på källan här!

Det här extremt annorlunda hotellet ligger i Ottensheim i Österrike. Det går till så att man sover i stora betongrör som är inredda med sängar som ligger i en park. Toalett, dusch och frukost har man tillgång till i en byggnad bredvid. Någon som blir sugen? Själv kan jag tycka att det verkar ganska tufft att prova på, men kanske inte som ett alternativ för ett hotell utan i så fall som alternativ till en "stugby-vistelse".

"Upside Down House"

För mer information och bilder klicka in på källan här!

Det här galna huset byggdes i Trassenheide i Tyskland år 2008. Huset är skapat av arkitekterna Klaudiusz Golos och Sebastian Mikiciuk. Syftet med bygget är att ge människor en annan syn på vardagen, då hela huset även inredningen är upp och ner vänd är det endast till för allmänheten, och inte för ett permanent boende. Gå in och kolla bilderna på inredningen, riktigt häftigt men ganska vilseledande...

"Stolpahusen"

Bilden tagen från neongallery.nu

Jag bara älskar det här huset och tycker att tanken med hela bygget är riktigt fascinerande. Det är designat av arkitekten Ulf Karmebäck och är byggt i Brösarp som ligger i Skåne. För er som vill, gå in på Göstas hemsida där han delar med sig av hela idén om hur han kom på att han ville bygga just ett sådant här hus...

Kommentarer
Postat av: mizthanguyen

Svar: Ja visst var dem thihi! ^_^Coola hus btw! :D

2010-11-17 @ 18:32:56
URL: http://mizthanguyen.blogg.se/
Postat av: Michelle

Haha, gud vilka häftiga hus! Annorlunda, minst sagt.. jag gillade "stolphusen"!

2010-11-17 @ 21:23:07
URL: http://michelleewegert.blogg.se/
Postat av: annie -

Vilka coola idéer endel får asså! :D

2010-11-17 @ 22:08:59
URL: http://hiyamugi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0